У Білорусі в день

У Білорусі в день "референдуму" затримали 800 людей

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ Білорусі заявило про затримання 800 людей у день проведення "референдуму".

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал МВС Білорусі.

Зазначається, що за фактами закликів громадян до "вчинення дій, які грубо порушують громадський порядок, організації масових несанкціонованих акцій" порушено кримінальну справу за ст. 342 КК. Встановлено та затримано причетних осіб.

"За різні порушення громадського порядку по країні затримано близько 800 осіб. Наразі проводиться перевірка для надання правової оцінки їхнім діям. Деякі з них раніше вже притягувалися до відповідальності за аналогічні правопорушення", – йдеться у повідомленні.

Також правоохоронці мають намір притягнути до відповідальності водіїв, які сигналили протестувальникам.

Як повідомляв Укрінформ, 27 лютого в Білорусі пройшов "референдум" щодо зміни конституції, ініційований Олександром Лукашенком. За даними білоруської ЦВК, явка становила майже 79% від загальної кількості осіб, внесених до списків для голосування.

У ніч на понеділок голова ЦВК Ігор Карпенко оголосив, що зміни та доповнення до основного закону схвалені: за попередніми даними, їх нібито підтримали понад 65% виборців.

У новому варіанті конституції, зокрема, пропонується обмежити час перебування на посаді президента двома термінами. Однак ця норма почне діяти після вступу на посаду новообраного глави держави.

Також у день проведення "референдуму" громадяни виходили на акції солідарності через вторгнення в Україну. У Мінську у вуличних маршах взяли участь більше тисячі людей. Це була наймасовіша акція протесту в місті останнім часом – після того, як влада Білорусі жорстоко придушила багатотисячні акції противників режиму Лукашенка, які не погодилися з офіційними даними ЦВК про його переобрання президентом на шостий термін поспіль у серпні 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-