Санкції Заходу проти Росії є найболючішими за всю історію – Держдеп

Санкції Заходу проти Росії є найболючішими за всю історію – Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати разом з іншими країнами запровадили найболючіший пакет санкцій проти Росії та готові посилити їх, якщо Москва не продемонструє ознак деескалації та припинення насильства.

Про це заявив у п’ятницю під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Разом із нашими союзниками й партнерами ми запровадили найболючіший, найбільш вражаючий та спустошуючий пакет санкцій, які коли-небудь бачив світ. Ми маємо додаткові заходи, які готові застосувати, якщо не побачимо деескалації, якщо не побачимо припинення насильства – знову ж – разом з нашими союзниками й партнерами», - підкреслив Прайс.

Він назвав дії Росії «непотрібною, неспровокованою, брудною кампанією проти України», що фундаментально змінило відносини, які мала Москва не тільки зі Сполученими Штатами, але з країнами по всьому світу. Сьогодні, за його словами, сприйняття відносин між США і Росією «є зовсім іншим, ніж кілька тижнів або навіть кілька днів тому».

У цьому зв’язку представник Держдепу висловив солідарність США з народом України й підкреслив, що Путін прорахувався у своєму наступі.

«Путін не врахував усіх факторів. Він не врахував сміливість і рішучість народу України», - зауважив Прайс.

Представник Держдепу також наголосив: «Москва зараз є вигнанцем на міжнародній арені, Путін є вигнанцем для світу, його економіка страждатиме, його фінансова система зазнає наслідків».

Водночас він зазначив, що Сполучені Штати й інші країни Заходу мають свої інтереси національної безпеки, які полягають в обстоюванні цивілізованих цінностей та готові розпочати дипломатичне врегулювання з РФ за умови негайного припинення агресії та виведення військ з України.

Однак, за його словами, США так і не побачили «жодної ознаки, що Путін готовий піти на деескалацію, що він хоче створити умови, в яких дипломатія матиме успіх».

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Президент України Володимир Зеленський обговорив з главою Білого дому Джо Байденом можливості для посилення санкцій проти Росії, оборонної допомоги України та антивоєнної коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-