ЄС уніс до санкційного пакета Путіна та Лаврова

ЄС уніс до санкційного пакета Путіна та Лаврова

Укрінформ
Міністри закордонних справ ЄС внесли президента РФ Володимира Путіна та міністра закордонних справ Сергія Лаврова до списку підсанкційних осіб.

Про це заявив верховний представник ЄС Жозеп Боррель на брифінгу в Брюсселі за результатами зустрічі голів МЗС Європейського Союзу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми внесли президента Путіна та Лаврова до списку», - сказав Боррель. Він нагадав, що до нього вже внесені члени Держдуми та члени РНБО, які підтримали цю агресію.

Боррель зауважив, що досі єдиними зарубіжними керівниками, на яких поширювалися персональні санкції, були президенти Сирії Башар Асад і Білорусі Олександр Лукашенко.

Стосовно схвалених санкцій, Боррель зазначив, що обмеження в фінансовому секторі, зокрема, торкнеться найбільш важливих ринків капіталу та 70% ключових державних компаній. Це збільшить державний борг і згодом призведе до «ерозії» промислової бази РФ, сказав політик.

Рішення про виключення Росії з системи SWIFT не було прийняте та не обговорювалося, воно не підготовлене. Але, не виключив євродипломат, це питання може бути на столі ближчим часом.

«Ми не проти російського народу <...> Путін - не російський народ», - підкреслив Боррель.

Він назвав нинішній пакет санкцій дуже сильним і підкреслив, що ніколи ще європейці не діяли так швидко – 48 годин.

Це була п'ята зустріч голів МЗС ЄС за дуже важкий тиждень.

У ній взяв віртуальну участь український міністр Дмитро Кулеба, який розповів про ситуацію, поведінку російських військ і героїзм ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст були завдані ракетні удари, атаковані військові об'єкти Збройних сил України.

В Україні запроваджено воєнний стан. Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-