Шольц: Путін не виграє цю війну

Шольц: Путін не виграє цю війну

Укрінформ
Президент Путін розв’язав війну, якої не було на континенті три чверті віку, але він не переможе в ній.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц у теле-зверненні до співвітчизників ввечері 24 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наразі ми переживаємо початок війни, якої не було в Європі більш ніж 75 років», - заявив Шольц.

Російський президент Путін ухвалив рішення напасти на Україну, на суверенну державу. Це не може ніким і нічим бути виправданим, підкреслив Шольц.

Він назвав це спробою не тільки насильницькими засобами змінити кордони, можливо, стерти з мапи цілу державу. Путін хоче повернути час, але не може бути повернення до часів, коли великі країни приймали рішення через голови малих; до часів холодної війни, коли супердержави ділили світ між собою на сфери впливу; не може бути повернення до 1998 року, коли громадяни Центральної та Східній Європі вибороли собі право на демократичний розвиток.

«Це порушення суверенітету ми не приймемо», - запевнив Шольц. Він згадав цілий пакет суворих економічних санкцій, які стануть важким тягарем для російської економіки, ціною, яку агресор заплатить.

Захід застерігав Путіна постійно перед війною з Україною, зауважив Шольц. Усього тиждень тому власне він у Москві багато годин говорив, що війна була б великою помилкою. Але президент Путін всі попередження «випустив у повітря». Він один, а не російський народ, винний у цій війні, він один несе відповідальність, «ця війна – це війна Путіна… Але Путін не переможе!», - підкреслив канцлер Німеччини.

Він в черговий раз закликав Кремль припинити агресію, забрати свої війська та відкликати визнання незаконних самопроголошених утворень на сході України.

Наразі, підкреслив Шольц, треба подбати про те, щоб ця війна не перекинулась на інші країни Європи. При цьому він зазначив, що Путіна не має недооцінювати готовність НАТО захищати своїх членів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-