Макрон скликав екстрену нараду з питань нацбезпеки щодо Росії та України

Макрон скликав екстрену нараду з питань нацбезпеки щодо Росії та України

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон скликав екстрену нараду з питань національної безпеки, щоб розглянути події, пов'язані з кризою навколо України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters з посиланням на Єлисейський палац.

Раніше в понеділок Макрон провів розмову з президентами РФ та України, йдеться в повідомленні. Він також спілкувався з канцлером Німеччини Олафом Шольцом та лідерами ЄС, щоб скоординувати реакцію Європи на останні події.

У понеділок ЄС приєднався до закликів до Москви не анексувати та не визнавати окуповані українські регіони, попереджаючи про санкції з боку 27-членного блоку, якщо Кремль це зробить.

Читайте також: Байден проводить зустріч з командою з нацбезпеки через загрозу вторгнення РФ

Президент РФ Володимир Путін під час телефонних розмов у понеділок, нібито, повідомив Макрону та Шольцу, що найближчим часом планує підписати указ про визнання двох окупованих регіонів України незалежними утвореннями, повідомили у Кремлі.

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ країн ЄС закликали президента Росії Путіна не визнавати незалежність самопроголошених утворень на території ОРДЛО та підтвердили готовність рішучих та об'єднаних дій у разі, якщо це буде зроблено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-