У Кремлі заявляють, що зустріч Байдена з Путіним не планується

У Кремлі заявляють, що зустріч Байдена з Путіним не планується

Укрінформ
Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що саміт президентів Росії та США Володимира Путіна та Джо Байдена наразі не планується.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на брифінг Пєскова.

За його словами, конкретних планів щодо цього Кремль наразі не має. «Ми виходимо з того, що цього тижня можлива зустріч Лаврова із американським колегою. Також не виключаємо контактів міністрів Росії та Франції (Жан-Іва Ле Дріана - ред.)», - сказав Пєсков.

Він також повідомив деталі другої розмови Путіна з президентом Франції Еммануелем Макроном, яка відбулася «близько години ночі». За словами Пєскова, Макрон сам ініціював цю телефонну розмову. «Зрозуміло, напруга зростає і продовжуються активні контакти. Сторони домовилися продовжувати діалог по лінії зовнішньополітичних відомств, а також політрадників», - сказав прессекретар Путіна.

Читайте також: РФ готує фейк для casus belli та звинувачення у «геноциді російськомовних» – журналіст

Нагадаємо, 20 лютого держсекретар США Блінкен заявив про готовність президента США Байдена обговорити з Путіним ситуацію навколо України у будь-який час і в будь-якому форматі, "якщо це допоможе запобігти війні".

21 лютого речниця Білого дому Джен Псакі сказала, що Байден дав принципову згоду на зустріч з Путіним після переговорів глав зовнішньополітичних двох відомств, "якщо вторгнення не відбудеться". Пізніше в Єлисейському палаці повідомили, що президент Франції Еммануель Макрон запропонував Путіну та Байдену провести саміт щодо питань безпеки в Європі, і обидві сторони дали принципову згоду.

Читайте також: Кулеба: США будуть координуватись з Україною під час підготовки саміту Байдена і Путіна

Проте з четверга-п'ятниці почалося загострення ситуації на сході України. У п'ятницю керівництвом маріонеткових «республік» ОРДЛО було заявлено про початок евакуації жінок, дітей, літніх людей, насамперед із населених пунктів лінії розмежування, водночас дорослих чоловіків закликають взяти участь у військових діях. У суботу в так званих «ЛНР» та «ДНР» було оголошено загальну мобілізацію.

У понеділок президент Росії Володимир Путін проведе позачергове засідання Ради безпеки РФ, яке відбудеться на тлі загострення ситуації в ОРДЛО.

У вівторок призначено пленарне засідання Ради Федерації РФ та Державної Думи РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-