Сенатор США заявив про намір зірвати ухвалення резолюції на підтримку України

Сенатор США заявив про намір зірвати ухвалення резолюції на підтримку України

Укрінформ
Сенатор-республіканець Ренд Пол, який раніше активно підтримував Дональда Трампа, заявив, що має намір заблокувати прийняття за швидкою процедурою в Сенаті символічної двопартійної резолюції на підтримку України та засудження дій Росії.

Про це, як повідомляє The Hill, законодавець заявив у четвер, перед голосуванням у верхній палаті Конгресу США, передає Укрінформ.

«Ми маємо деякі поправки до цього (документа – ред.). Ми вважаємо, що в цій резолюції ніщо не має тлумачитися як санкціонування війни, і ніщо в цій резолюції не має тлумачитися як дозвіл на використання військ в Україні», – заявив республіканець.

Він зазначив, що запропонував поправки авторам документа в середу ввечері, але вони були відхилені. Пол також сказав, що виступить проти швидкого ухвалення резолюції, якщо вона не включатиме його поправки.

Читайте також: Сенатор-республіканець доставив листа від Трампа у Кремль

За процедурою, швидке прийняття резолюції потребує голосу кожного сенатора.

Тим часом, однопартієць Пола, сенатор Роб Портман заявив, що проводить переговори зі своїм колегою.

Як повідомлялося, авторами резолюції виступили представники обох партій – сенатори Роб Портман, Джин Шахін, Дік Дурбін, Джон Корнін, Джеймс Ріш і Боб Менендес. Крім підтримки України, резолюція засуджує нарощування Росією понад 150-тисячного війська на кордонах з Україною та наголошує, що президент Байден має запровадити санкції, якщо Росія вторгнеться в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-