Ураган «Іленія» паралізував залізницю у Німеччині

Ураган «Іленія» паралізував залізницю у Німеччині

Укрінформ
Потужний ураган «Іленія», що пронісся над північними регіонами Німеччини в ніч на четвер, 17 лютого, паралізував рух залізничного транспорту в країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

За даними німецьких метеорологів, пориви вітру становили до 152 км за годину. Найбільше ураган вплинув на землі Північний Рейн-Вестфалія та Мекленбург-Передня Померанія.

Очікується, що шторм вщухне сьогодні після обіду, проте у високогір’ї поблизу чесько-німецького кордону пориви вітру все ще сягатимуть до 120 кілометрів на годину.

Тим часом Національний залізничний оператор Німеччини Deutsche Bahn (DB) оголосив у четвер вранці, що скасовує потяги далекого сполучення в кількох, переважно північних землях через, зокрема, повалені на колії дерева. У DB додали, що збої у роботі потягів триватимуть до суботи.

Ба більше, Lufthansa скасувала 20 авіарейсів і оголосила про затримки через погану погоду. Німецька авіакомпанія також попросила людей перевіряти статус свого рейсу перед поїздкою.

Читайте також: Внаслідок негоди на Мадагаскарі загинули щонайменше шестеро осіб

Рано вранці четверга на вулицях Шлезвиг-Гольштейн, найпівнічнішій землі Німеччини рівень, води піднявся більш ніж на 1,5 метра вище середнього рівня. Вода в річці Ельба піднялася на 1,5-2 метри більше, ніж зазвичай.

У найбільш густонаселеній землі Німеччини Північний Рейн-Вестфалія влада оголосила про закриття шкіл у четвер.

Як повідомляв Укрінформ, у США смертельний торнадо зруйнував понад 1000 будинків, ще тисячі – без електрики.

Фото: DPA / PA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-