У Мексиці вбили п’ятого журналіста з початку року

У Мексиці вбили п’ятого журналіста з початку року

Укрінформ
У Мексиці вбили п’ятого журналіста спочатку року, наразі жертвою став Гебер Лопес.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Лопеса застрелили у четвер, в південному штаті Оаксака. Він був незалежним журналістом, який очолював сайт новин NoticiasWeb. Повідомляється, що його атакували у студії, де він записував випуски новин.

Читайте також: У світі за рік вбили 45 журналістів, у Європі – шістьох

Місцева поліція повідомляє, що заарештувала двох підозрюваних, слідство наразі триває. Повідомляється, що Лопес отримував погрози з 2019 року. Він регулярно писав про політику, зокрема, про корупцію місцевої влади.

ЗМІ відзначає, що в січні по всій Мексиці пройшли демонстрації, викликані вбивствами трьох журналістів із початку року. 10 січня був вбитий репортер Хосе Луіс Гамбоа, 17 січня зарізали фотокореспондента Маргаріто Мартінес, а 23 січня була знайдена мертвою у своєму автомобілі журналістка Лурдес Мальдонадо Лопес. Також за день після мітингів було скоєно напад на Хосе Ігнасіо Сантьяго, але йому вдалося врятуватися від озброєних переслідувачів. Четвертим вбитим журналістом став Роберто Толедо.

Правозахисники заявляють, що у Мексиці між 2000 та 2021 роками було вбито всього 145 журналістів, що робить цю країну однією з найбільш небезпечних у світі для свободи слова. Повідомляється, що причиною вбивств вважають діяльність наркокартелей та кримінальних угруповань, яку висвітлюють журналісти.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні в Мексиці знайшли вбитими у їхніх домівках кореспондента Фреді Лопеса Аревало та фотожурналіста Альфредо Кардосо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-