Байден заблокував активи Афганістану у США

Байден заблокував активи Афганістану у США

Укрінформ
Президент США Джо Байден своїм указом заблокував активи Центрального банку Афганістану в сумі $7 мільярдів, які зберігаються в американських банках. 

Як передає Укрінформ, про це інформує Axious.

Байден підписав указ, що дозволяє розділити заморожені афганські активи 7 млрд доларів між гуманітарною допомогою для народу Афганістану та компенсацією для родин жертв терактів 11 вересня.

Напередодні родичі жертв терактів 11 вересня подали позов до суду на талібів, з метою отримати доступ до коштів у федеральному суді, а це означає, що будь-яка майбутня передача цих грошей Афганістану надалі залежатиме від рішення суду.

Читайте також: Байден назвав умову для можливого обговорення визнання легітимності Талібану

Навіть якщо суд дозволить передати половину заморожених активів на користь афганського народу, понад 3,5 мільярда доларів залишаться на рахунках у США та будуть предметом судових розглядів за позовом жертв терактів 11 вересня.

Як повідомлялося, теракт 11 вересня 2001 року у США - низка терористичних атак, під час яких терористи-смертники на захоплених літаках атакували вежі Всесвітнього торговельного центру у Нью-Йорку та будівлю Пентагону у Вашингтоні. Безпрецедентні теракти, які назавжди змінили Америку, скоїли 19 молодих арабів, виконуючи накази ісламістів, які базувалися в Афганістані.

11 вересня о 8:46 ранку перший літак врізався у північну башту Всесвітнього торговельного центру у Нижньому Манхеттені. За 17 хвилин другий літак врізався у Південну вежу. Менш як за 90 хвилин, вежі-близнюки, в яких щодня працювали до 50 тис. осіб впали. О 9:37 третій авіалайнер врізався у західний фасад Пентагону. О 10:03 четвертий літак впав на поле на півдні Пенсильванії. Він прямував у Капітолій або у Білий дім, але завдяки сміливості пасажирів, які вже знали про те, що Америка зазнала нападів, задуму терористів не судилося збутися.

Читайте також: США обіцяють $10 мільйонів за інформацію про лідера ІДІЛ в Афганістані

У Всесвітньому торговельному центрі загинуло понад 2600 осіб; 125 загинули у Пентагоні; 256 людей загинули в усіх чотирьох літаках. Серед загиблих - громадяни США та ще 91 держави, зокрема й України.

Фото: White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-