Президент Ірану заявив, що не покладає надій на перемовини у Відні

Президент Ірану заявив, що не покладає надій на перемовини у Відні

Укрінформ
Іранський президент Ебрагім Раісі заявив, що Тегеран нічого не очікує від поточних перемовин у Відні, які покликані відновити ядерну угоду із Заходом. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Ми покладаємося на схід, захід, північ і південь нашої власної країни – та ніколи не маємо жодних сподівань на Відень та Нью-Йорк», - заявив Раісі, виступаючи по телебаченню на честь 43-ї річниці заснування Ісламської республіки Іран.

Раісі також додав, що Іран покладається на власний економічний потенціал та не чекає підтримки з-за кордону, у тому числі в рамках ядерної угоди.

Повідомляється, що Іран та США відновили перемовини у Відні у вівторок, після 10-денної перерви, але представники країн не повідомляли про жодні досягнуті домовленості. У середу адміністрація президента Джо Байдена закликала Іран повернутися до домовленостей та заявила, що для цього є останні декілька тижнів.

Читайте також: Іран заявляє, що створив нову балістичну ракету із дальністю стрільби до 1450 км

ЗМІ відзначає, що промова Раісі на телебаченні межувала із антиамериканськими виступами та піснями, зокрема під час святкувань 43-річчя «Ісламської революції» натовп скандував «Смерть Америці», «Смерть Британії» та «Смерть Ізраїлю».

Як повідомляв Укрінформ, іранська державна агенція новин Tasnim заявила, що Іран створив нову балістичну ракету з дальністю стрільби до 1450 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-