Рейтинг Байдена впав на тлі COVID-19 та інфляції

Рейтинг Байдена впав на тлі COVID-19 та інфляції

Опитування
Укрінформ
Майже шість із десяти американців негативно оцінюють діяльність Джо Байдена на посаді президента США.

Про це свідчать результати останнього опитування, проведеного агентством SSRS на замовлення телеканалу CNN, повідомляє Укрінформ.

У грудні діяльність свого президента оцінювали негативно 51% американців. Нинішнє опитування, яке було проведено з 10 січня до 6 лютого, продемонструвало зростання цього показника до 58%. Відповідно, схвалюють роботу Байдена на посаді 41% проти 49% у грудні.

Як зазначається, ще більше падіння симпатій до Байдена демонструють прихильники Демократичної партії. Якщо в грудні його підтримували 94% демократів, то зараз цей показник упав до 83%. Водночас дії глави Білого дому схвалюють 36% позапартійних виборців, а також 9% республіканців.

Читайте також: У США затримали підозрюваного у підготовці замаху на Байдена

Зниження рейтингу Байдена за минулий місяць збіглося з масштабним сплеском зараження COVID-штамом Омікрон, а також із хвилею інфляції, пов’язаною з економічним спадом внаслідок пандемії.

Це також знайшло відображення в опитуванні. Зокрема, рівень схвалення роботи чинної адміністрації США в економічній сфері знизився на вісім пунктів у порівнянні з груднем, а у справі боротьби з коронавірусом - на 9%.

Організатори дослідження уточнили, що у ньому взяли участь 1527 респондентів, які були опитані дистанційно.

Фото: twitter.com/POTUS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-