Білоруський лижник Долідович та його донька виїхали до Польщі

Білоруський лижник Долідович та його донька виїхали до Польщі

Укрінформ
Білоруський лижник Сергій Долідович та його донька, 17-річна білоруська лижниця Дар'я Долідович, виїхали з Білорусі.

Як передає Укрінформ, про це написав сам Долідович у Фейсбуці.

«Приємно, коли вся сім'я разом. Тепер подивимося Варшаву ґрунтовніше. Часу багато. Дихається легше. Снігу, щоправда, немає - дощ і весною пахне. Виїхали: (Але повернемося (вірю)», - повідомив він.

Сайт Reform.by зазначає, що в січні його донька Дар'я Долідович і ще одна білоруська лижниця Світлана Андріюк були усунуті від участі в міжнародних змаганнях.

Дівчата заявили, що їх усунення пов'язане з їхньою політичною позицією. Вони обидві є підопічними тренера, учасника семи Олімпіад Сергія Долідовича, який брав участь у протестах і був через це звільнений у 2020 році.

Раніше білоруська легкоатлетка Крістіна Тимановська, яку відсторонили від Олімпіади в Японії після критики керівництва збірної, вилетіла в середу, 4 серпня, з аеропорту Токіо до Австрії.

Читайте також: World Athletics та МОК розслідують, хто намагався вивезти Тимановську до Білорусі

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Багато білоруських спортсменів брали участь у протестах. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії.

Більшість демократичних країн світу, в тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

Фото: Сергій Долідович з донькою/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-