Білоруські військові стріляли на кордоні з Польщею

Білоруські військові стріляли на кордоні з Польщею

Укрінформ
Білоруські служби стріляли із сигнальних пістолетів на кордоні з Польщею.

Про це в коментарі PAP повідомила в неділю речниця Прикордонної служби Польщі Анна Міхальська, передає Укрінформ.

«У Кринках (неподалік кордону з РБ – ред.) було чути і видно постріли із сигнального пістолета… Такого типу провокації відбуваються постійно»,- зазначила Міхальська.

За її словами, у ніч на неділю на кордоні затримали п’ятьох громадян Ємену, які намагалися нелегально пробратися до Польщі. До Білорусі вони прилетіли з Росії.

Речниця ПС Польщі наголосила: те, що зараз відбувається на польсько-білоруському кордоні, є ненормальною ситуацією. За її словами, в цьому році вже зафіксовано 1,1 тис. спроб нелегального перетину кордону, у той час як торік за той же період не було зафіксовано жодного випадку.

Як інформувало агентство, 1 лютого польські силовики також фіксували постріли із сигнальної зброї на кордоні, одна з ракет впала на польську сторону біля постійного поста польських служб.

Читайте також: Польща будує «стіну» на кордоні з Білоруссю одночасно у чотирьох місцях

Як повідомлялося, Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь та РФ у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку на кордоні. Від початку кризи у серпні минулого року польсько-білоруський кордон намагалися нелегально перетнути понад 40 тис. іноземців з Близького Сходу та країн Африки.

Польща частково закрила пункти пропуску на кордоні з Білоруссю, побудувала тимчасові загородження з колючого дроту. Варшава планує побудувати до червня постійне загородження на кордоні з Білоруссю завдовжки майже 200 км та заввишки понад 5 метрів. Будівництво “стіни” розпочалося наприкінці січня.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-