У Швеції не виключають нападу РФ на країну

У Швеції не виключають нападу РФ на країну

Укрінформ
У шведській Агенції психологічного захисту вважають, що сценарій нападу Росії на Швецію не можна виключати.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Як зазначається, урядова "Агенція психологічного захисту" покликана протидіяти іноземній дезінформації в країні, особливо на тлі загрози нової масштабної військової агресії РФ проти України.

Заступник директора Агенції Магнус Хьорт зазначив, що небезпека дезінформації особливо посилилася напередодні загальних виборів у Швеції, які відбудуться у вересні на тлі погіршення ситуації з безпекою в Європі.

За словами Хьорта, хоча безпосередньої загрози для Швеції наразі немає, «не можна виключати, що Швеція може бути атакована».

Читайте також: Росія планує ядерні навчання як попередження для НАТО не втручатися – FT

Як повідомлялося, Москва продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо її кордонів.

Читайте також: Штати та союзники готові швидко реагувати на загострення з боку Росії - Держдеп

Ці військові приготування Кремль намагається використовувати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати нерозширення НАТО на схід та відмову країн Альянсу від своєї політики безпеки. У разі відмови Заходу прийняти такі російські «пропозиції», кремлівська влада публічно погрожує застосувати заходи «військового та військово-технічного характеру».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-