В Австрії три лавини за добу забрали життя восьми лижників

В Австрії три лавини за добу забрали життя восьми лижників

Укрінформ
В австрійських Альпах у п’ятницю зійшли численні лавини, три з яких забрали життя восьми лижників.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на австрійську газету Die Presse.

"У п’ятницю у Форарльберзі та Тіролі зійшли численні лавини, три з яких забрали вісім життів", - йдеться у матеріалі.

Лавина завширшки майже 400 метрів зійшла у п’ятницю у біля містечка Шпісс, що у федеральній землі Тіроль неподалік від кордону зі Швейцарією. У результаті загинули четверо громадян Швеції віком від 43 до 47 років та їх місцевий 42-річний гірський гід. Група каталася на схилах гори, коли відбувся сніговий зсув.

Читайте також: На кордоні Австрії та Швейцарії зійшла снігова лавина, є загиблі

Інша смертельна лавина зійшла біля тірольського Ауффаха, де сніговими масами засипало двох австрійських любителів зимових видів спорту – 61 річну жінку та 60- річного чоловіка, які також спускалися по відкритій місцевості.

Смертельним виявився спуск по відкритій місцевості й для 43-річного австрійця, який у складі групи з чотирьох осіб, включаючи сертифікованого гіда по сноуборду, спускалися з гори Кноделькопф у Форарльберзі на заході Австрії. Відразу після початку спуску стартувала лавина, яка засипала чоловіка. Його вдалося розкопати за 20 хвилин, але реанімаційні заходи не допомогли.

Читайте також: Рятувальники попереджають про лавини в Карпатах

У суботу в Тіролі продовжує залишатися критична ситуація зі сходженням лавин. Також на неділю оголошено лавинне попередження 3-го рівня за п’ятиступеневою шкалою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-