Пентагон розкрив деталі ліквідації лідера ІДІЛ у Сирії

Пентагон розкрив деталі ліквідації лідера ІДІЛ у Сирії

Укрінформ
Операція зі знищення в Сирії лідера ІДІЛ, відомого під псевдонімом Хаджі Абдула, була проведена із залученням кількох гелікоптерів та двох десятків елітних спецпризначенців, однак під час неї не вдалося уникнути втрат серед цивільних.

Про це розповів у четвер під час брифінгу в Пентагоні речник оборонного відомства США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Минулої ночі Сили спеціальних операцій США під керівництвом Центрального командування провели антитерористичну операцію на північному сході Сирії. Це призвело до загибелі лідера ІДІЛ Абу Ібрагім аль-Гашемі аль-Кураші, відомого також як Хаджі Абдула», - поінформував представник Пентагону.

За його словами, в операції взяли участь десантні та бойові гелікоптери, ударні безпілотники, а також близько двох десятків американських спецпризначенців, які здійснили рейд до будинку, де переховувався головний терорист.

Представник Пентагону підтвердив загибель трьох цивільних осіб, попередньо - членів родини терориста, які перебували з ним у цей момент на одному поверсі. Терорист підірвав себе у кімнаті, де перебували його дружина та двоє дітей.

Водночас, підкреслив Кірбі, під час операції вдалося вивести з-під удару більше десятка інших цивільних, у тому числі дітей.

Читайте також: У Сирії підірвали в’язницю, де утримували терористів ІДІЛ

Речник оборонного відомства США підкреслив, що ліквідований ватажок був одним із найактивніших лідерів терористичного угруповання та хотів відновити можливості, які «Ісламська держава» мала раніше.

«Отже, його смерть, за нашими оцінками, стала дуже значним ударом для ІДІЛ», - зауважив Кірбі.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер президент США Джо Байден заявив про успішну ліквідацію лідера терористичної організації «Ісламська держава» з метою захисту безпеки американського народу, союзників та світу. Глава Білого дому також повідомив, що всі американці благополучно повернулися з рейду. 

Фото: ua.usembassy.gov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-