Війська РФ біля кордонів України: Байден і Макрон домовилися про координацію дій

Війська РФ біля кордонів України: Байден і Макрон домовилися про координацію дій

Укрінформ
Президенти США і Франції Джо Байден та Еммануель Макрон в ході телефонної розмови обговорили нарощування Росією військових сил біля кордонів України та координацію дій у відповідь.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у пресрелізі Білого дому.

«Обидва лідери підтвердили свою підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і розглянули свою поточну координацію як в дипломатії, так і в підготовці до накладення на Росію швидких і серйозних економічних санкцій у разі її подальшого вторгнення в Україну», - йдеться у повідомленні.

Також президент Байден і президент Макрон домовилися, що їхні команди підтримуватимуть тісний контакт, у тому числі в ході консультацій з союзниками та партнерами по НАТО та ЄС, щодо скоординованого та всебічного підходу до вирішення цих питань.

Читайте також: Білий дім прокоментував рішення перекинути сили США в Європу

Як повідомляв Укрінформ, Макрон провів розмову з президентом РФ Володимиром Путіним у п’ятницю, 28 січня, в ході якої лідери домовилися про «необхідність деескалації» та продовження «діалогу» щодо ситуації навколо України.

Читайте також: США готують новий пакет економічної допомоги для України - Білий дім

У цей же день Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з французьким колегою Еммануелем Макроном. Глави держав привітали активізацію роботи Нормандського формату та проведення 26 січня в Парижі зустрічі політичних радників лідерів "Нормандської четвірки". Наголошено, що вперше з 2019 року було узгоджено документ за результатами перемовин.

Фото: Білий дім

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-