ОАЕ перехопили три дрони, що порушили повітряний простір країни

ОАЕ перехопили три дрони, що порушили повітряний простір країни

Укрінформ
Міністерство оборони Об’єднаних Арабських Еміратів заявляє, що було перехоплено три дрони, які порушили повітряний простір країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Міністерство оборони Еміратів повідомило, що армія готова до будь-яких загроз та здійснює всі необхідні заходи для захисту держави та її території. Повідомляється, що це вже не перша спроба атаки за останні декілька тижнів. Зокрема, у понеділок хусити намагалися завдати ракетний удар по Абу-Дабі під час візиту президента Ізраїлю, але ракету було перехоплено.

Повідомляється, що відповідальність за запуск дронів взяла на себе маловідома група «Бригади присяги», згідно з інформацією американської розвідувальної інституції SITE, яка моніторить веб-сайти джихадистів. Раніше ця група заявляла про атаку на Саудівську Аравію.

ЗМІ відзначає, що ОАЕ, які входять до міжнародної коаліції на чолі з Саудівською Аравією, воюють у Ємені на боці уряду проти хуситів, яких підтримує Іран. У понеділок відбулася вже третя ракетна атака хуситів по території ОАЕ.

Читайте також: В ОАЕ перехопили ракету хуситів під час візиту президента Ізраїлю

Зазначається, що шиїтські племена хуситів, які отримують підтримку від Ірану, вже сім років ведуть бойові дії проти легітимного уряду та міжнародної коаліції на чолі з Саудівською Аравією, за території, багаті на газ та нафту. У цій війні загинули вже десятки тисяч людей, ще мільйони були змушені покинути свої домівки. У 2017-му сторони домовилися про тимчасове перемир’я, але у 2021 році бойові дії відновилися.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати надішлють до Об’єднаних Арабських Еміратів військовий корабель та винищувачі для захисту від ракетних атак хуситів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-