В ОАЕ перехопили ракету хуситів під час візиту президента Ізраїлю

В ОАЕ перехопили ракету хуситів під час візиту президента Ізраїлю

Укрінформ
Міністерство оборони Об’єднаних Арабських Еміратів заявило, що під час візиту до країни президента Ізраїлю Ісаака Герцога було перехоплено балістичну ракету з Ємену.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Al Jazeera.

У понеділок Міністерство оборони ОАЕ поінформувало про перехоплення та знищення ракети з Ємену. У заяві йдеться, що уламки ракети, запущеної хуситами, впали у пустелі. Про те, чи була ракета спрямована на столицю країни Абу-Дабі, не повідомляється. Також у Міноборони ОАЕ повідомили, що винищувачі Еміратів знищили батарею, яка запускала ракету з території Ємену.

ОАЕ входить до міжнародної коаліції на чолі з Саудівською Аравією, яка воює у Ємені на боці легітимного уряду проти повстанців-хуситів, яких підтримує Іран. У неділю речник армії хуситів заявив, що повстанці планують нову операцію проти ОАЕ.

Читайте також: Саудівська Аравія завдала авіаудар по цілях у Ємені

17 січня хусити обстріляли Абу-Дабі, внаслідок чого загинули 3 людей. Тиждень тому вони запустили ще одну ракету, після чого коаліція завдала авіаудару по базі хуситів.

Зазначається, що атака у понеділок співпала з історичним візитом ізраїльського президента до країни. Повідомляється, що Герцог продовжить свій візит попри ракетну атаку. Це перші відвідини ОАЕ президентом Ізраїлю, які стали можливими завдяки угоді про мир, підписаній у 2020 році за посередництва США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-