Вірменія залишилась без президента – спікер підписав відставку Саркісяна

Вірменія залишилась без президента – спікер підписав відставку Саркісяна

Укрінформ
Голова Національних зборів Вірменії Ален Симонян підписав протокол про припинення повноважень Армена Саркісяна на посаді президента країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радио Азатутюн із посиланням на пресслужбу парламенту РВ.

«На підставі прохання про відставку президента Республіки та керуючись вимогами ст.142 Конституції Республіки Вірменія та ч.1 і п.2 ч.2 ст.147 «Регламенту Національних зборів», вважати припиненими повноваження президента Республіки А. Саркісяна», – йдеться у підписаному Симоняном протоколі.

Читайте також: Пашиняна перепризначили прем'єр-міністром Вірменії

Відповідно до Конституції РВ, у разі відмови від посади, неможливості виконання повноважень, відставки або смерті президента до вступу на посаду новообраного президента його повноваження виконує голова Національних зборів, у цьому випадку Ален Симонян.

Згідно із заявою, поширеною сьогодні пресслужбою парламенту РВ, з моменту опублікування протоколу про припинення повноважень президента Вірменії Саркісяна до вступу на посаду новообраного президента Республіки повноваження голови НЗ виконуватиме віце-спікер НЗ Акоп Аршакян.

Читайте також: У парламенті Вірменії депутати закидали один одного пляшками

Як повідомлялося, Армен Саркісян заявив про свою відставку з посади президента Вірменії 23 січня. Як основну причину він зазначив відсутність належних повноважень, що дозволяють главі держави впливати на докорінні процеси зовнішньої та внутрішньої політики. Наступного дня парламент отримав його прохання. Саркісян мав сім днів на те, щоб відкликати свою заяву про відставку. Вчора цей термін сплив.

Згідно з Конституцією, дострокові вибори президента проводяться не раніше ніж через 25 і не пізніше, ніж через 35 днів після того, як пост президента виявляється вакантним.

Швидше за все вибори нового президента можуть відбутися протягом десяти днів, починаючи з 25 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-