Загроза з боку Китаю є найбільшою, ніж будь-коли раніше – директор ФБР

Загроза з боку Китаю є найбільшою, ніж будь-коли раніше – директор ФБР

Укрінформ
Директор американського Федерального бюро розслідувань Крістофер Рей заявив, що загроза для Заходу від економічного шпигунства Китаю є шкідливішою, ніж будь-коли. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Виступаючи у Президентській бібліотеці Рональда Рейгана, Рей звинуватив Пекін у викраденні ідей та інновацій зі США та проведенні масштабних кібератак. Також він заявив, що попри те, що нині вся увага сконцентрована на російсько-українській війні, США продовжує розглядати Китай як найбільшу загрозу економіці та безпеці.

«Ми маємо (…) понад 2000 розслідувань, які фокусуються на спробах китайського уряду викрасти нашу інформацію або технології. Це означає, що жодна інша країна не являє більшої загрози нашим ідеям, інноваціям та економічній безпеці, аніж Китай», - заявив Рей.

Читайте також: США звинуватили Китай у перешкоджанні морській торгівлі на понад $3 трильйони щороку

Директор ФБР назвав дії Китаю «економічним шпигунством», яке шкодить інтересам США. Він додав, що ФБР відкриває нове розслідування щодо дій китайської розвідки майже щодня.

ЗМІ відзначає, що Сполучені Штати неодноразово заявляли про подібні інциденти. Зазначається, що в рамках ФБР діє спеціальний департамент, який займається протидією економічному шпигунству, у тому числі – з боку Китаю.

Як повідомляв Укрінформ, у США професора найпрестижнішого університету звинуватили у шпигунстві на користь Китаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-