Негода в Нідерландах затримала літак з українськими бійцями, які поверталися з реабілітації

Негода в Нідерландах затримала літак з українськими бійцями, які поверталися з реабілітації

Фото
Укрінформ
Рейс з трьома українськими бійцями, які проходили реабілітацію в Нідерландах, затримується через негоду.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Гаазі, через потужний вітер в аеропорту “Схіпхол” багато рейсів було скасовано та затримано.

“Затримали наш на 3 години. Повідомили, що виліт о 16:20... прибудемо в 20:20 за київським часом”, - розповів кореспонденту Укрінформу лейтенант Сергій Кулінець.

Він також зазначив, що спочатку бійці були здивовані відкладенням рейсу.

“Згодом зрозуміли, що погодні умови насправді відповідають дійсності, про які нам розповіли. По дорозі до аеропорту, сидячи в автомобілі, ми відчували сильні пориви вітру та дощ, навіть з дерев сипались зламані гілки”, - зазначив він.

Читайте також: У Нідерландах послаблюють карантинні обмеження: що зміниться

До Нідерландів Сергій Кулінець, Олександр Терстуях та Андрій Сімчук прилетіли 29 жовтня 2021 року. Ці троє бійців стали першими українськими військовими, яких відібрали для лікування та реабілітації в Нідерландах. Наразі військовий реабілітаційний центр у Нідерландах готується приймати наступну групу бійців з України.

Як повідомляв Укрінформ, лікування бійці проходили у військовому реабілітаційному центрі в місті Доорн, провінція Утрехт. Там медики вже першого ж дня взялися проводити обстеження та працювати над створенням програми реабілітації.

Читайте також: Реабілітація після війни: Забути про «синдром бронежилета»

Спочатку нідерландські фахівці відвідали поранених в Україні, аби зрозуміти як і кому саме можуть допомогти. Таким чином вони у вересні відібрали трьох кандидатів на лікування.

Фінансування лікування та реабілітації українських бійців здійснено коштом сторони, що приймає, а також частково за гроші Трастового фонду НАТО.

Фото: Ірина Драбок, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-