Парламентські вибори у Португалії: чинний прем’єр здобув більшість

Парламентські вибори у Португалії: чинний прем’єр здобув більшість

Укрінформ
Соціалістична партія чинного прем'єр-міністра Португалії Антоніу Кошта здобула перемогу на парламентських виборах у країні.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters.

“Усупереч усім очікуванням, португальські соціалісти здобули парламентську більшість під час дострокових виборів, виборовши сильний мандат  для прем’єр-міністра Антоніо Кошти”, - стверджує агентство.

Зазначається, що такому неочікуваному результату сприяла висока явка, продемонстрована виборцями усупереч пандемії. За даними соціальних опитувань, соціалісти не мали електоральної переваги.

“Результати голосування означають, що Португалія матиме стабільний уряд, що наглядатиме за використанням пандемічних коштів ЄС”, - зауважує Reuers.

Читайте також: Португалія й після 9 січня вимагатиме негативний тест на COVID-19

Агентство нагадує, що сам Кошта прийшов до влади у 2015-му році на тлі боргової кризи 2011-2014-го років. “На період його правління припав час стабільного економічного зростання, що допоміг зменшити дефіцит бюджету та навіть досягти певного профіциту”, - йдеться у матеріалі.

Попри нещодавні економічні успіхи, Португалія залишається найбіднішою державою західної Європи та покладається на кошти ЄС, виділені у рамках подолання наслідків пандемії COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-