Північна Корея випробувала ракету Hwasong-12 - вперше за останні п'ять років

Північна Корея випробувала ракету Hwasong-12 - вперше за останні п'ять років

Укрінформ
Північна Корея підтвердила, що запустила "балістичну ракету середньої дальності Hwasong-12", вперше з 2017 року вона випробувала зброю такої потужності.

Про це передає AFP із посиланням на державні ЗМІ КНДР, повідомляє Укрінформ.

Сеульські військові (Південна Корея) заявили, що зафіксували запуск балістичної ракети середньої дальності в неділю, це сьоме випробування Пхеньяном зброї в січні.

Північна Корея ніколи раніше не проводила випробування такої кількості ракет протягом місяця.

"Випробувальний постріл балістичної ракети середньої та великої дальності Hwasong-12 типу "земля-земля" був проведений у неділю", — повідомило офіційне Центральне інформаційне агентство Північної Кореї (KCNA).

Читайте також: КНДР запустила ще одну балістичну ракету

Випробування "підтвердило точність, безпеку та ефективність роботи системи зброї типу Hwasong-12, що знаходиться на виробництві", — додали в KCNA.

KCNA повідомила, що випробування проводилося з використанням "системи запуску з найвищим кутом", щоб забезпечити безпеку сусідніх країн, і що "боєголовка мала камеру, яка фотографувала з космосу".

Читайте також: Берегова охорона Японії повідомляє про новий запуск ракети з території КНДР

Південна Корея заявила в неділю, що Північна Корея, схоже, дотримується "подібної моделі", як у 2017 році, попереджаючи, що Пхеньян незабаром може відновити ядерні та міжконтинентальні ракетні випробування.

Нагадаємо: востаннє Пхеньян випробував ракету Hwasong-12 середньої дальності у 2017 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-