COVID-19 дістався одного з останніх незаражених місць на планеті

COVID-19 дістався одного з останніх незаражених місць на планеті

Укрінформ
На островах Тихого океану, де два роки не було коронавірусу, різко зросла кількість випадків COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Кірібаті і Самоа, Палау та Соломонові острови були одними з останніх місць на планеті, де вдавалося уникнути спалахів коронавірусу завдяки їхній віддаленості та прикордонному контролю. Проте за останні три тижні і там сталися спалахи коронавірусу.

Країни підійшли до підтвердження COVID-19 з різними стратегіями: деякі запровадили карантин, тоді як інші покладаються на високий рівень вакцинації для захисту.

Враховуючи їхню віддаленість та крихкість систем охорони здоров'я, є побоювання з приводу того, чи зможуть у них впоратися з інфекцією, і багато місцевих жителів налякані.

З початку пандемії коронавірусу віддалений тихоокеанський архіпелаг Кірібаті повністю закрив свої кордони, однак у січні 2022 року влада ухвалила рішення дозволити в'їхати своїм 54 громадянам, багато з яких залишили домівки ще до закриття кордонів як місіонери Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів.

Кожного пасажира тричі перевіряли на сусідньому острові Фіджі, вимагаючи, щоб вони були вакциновані та пройшли карантин із додатковим тестуванням. Однак цього виявилося замало — у більш як половини пасажирів літака тест на коронавірус виявився позитивним. Початкові 36 позитивних випадків за кілька днів призвели до більш як 250 заражень у країні.

Читайте також: У Пекіні виявили найбільше випадків COVID-19 за останні пів року

Через це довелося оголосити про надзвичайний стан: було введено локдаун та комендантську годину, відкрито кілька карантинних об'єктів.

У світі, станом на ранок 30 січня, зафіксували 373 195 586 випадків зараження коронавірусом. Зокрема, підтверджено 5 676 292 смерті, одужали 294 832 585 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-