Токаєв не хоче міжнародного розслідування протестів у Казахстані

Токаєв не хоче міжнародного розслідування протестів у Казахстані

Укрінформ
Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв не бачить потреби у міжнародному розслідуванні подій, пов'язаних із масовими протестами у країні.

Про це повідомляє Vласть, передає Укрінформ.

«Щодо міжнародного розслідування подій у Казахстані, я не вважаю за необхідне проводити таке розслідування. Впораємося самі. У нас є люди чесні, об'єктивні... вони очолюватимуть громадські комісії», - заявив Токаєв в інтерв'ю державному каналу «Хабар».

Як зазначається, він також прокоментував ухвалення Європарламентом резолюції щодо подій у Казахстані. «‎Це рекомендаційна резолюція. Вони вже вдруге приймають резолюцію щодо Казахстану, причому абсолютно необ'єктивну, передчасну у цьому випадку», - заявив президент.

Читайте також: Токаєв заявив, що аеропорт Алмати захоплювали для проходу «іноземних бойовиків»

На його думку, ця резолюція продиктована «лобістами, які працюють на замовлення наших людей, які свого часу залишили Казахстан, заробивши серйозні великі гроші в країні й зараз витрачають на те, щоб організовувати ті чи інші демонстрації, зіштовхують людей, діють за принципом «‎що гірше, то краще».

Як повідомлялося, 2 січня на заході Казахстану розпочалися мітинги проти стрімкого підвищення цін на скраплений газ. Вони переросли у масові протести.

Читайте також: Президента Казахстану обрали лідером владної партії

Влада ввела в країні надзвичайний стан і звернулася до Організації договору про колективну безпеку по допомогу в придушенні масових виступів. До Казахстану прибули військові підрозділи РФ та її союзників.

За офіційними даними, у ході протестів у Казахстані загинули щонайменше 227 осіб, понад 9 тисяч було затримано.

Фото: Офіційний сайт президента Казахстану

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-