Киргизстан повідомляє про чотирьох поранених у стрілянині на кордоні з Таджикистаном

Киргизстан повідомляє про чотирьох поранених у стрілянині на кордоні з Таджикистаном

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я Киргизстану повідомило про поранених військових внаслідок перестрілки на кордоні з Таджикистаном.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє 24.kg.

«За оперативними даними координатора з питань охорони здоров'я Баткенської області Арзибека Борубекова, чотирьох постраждалих (військових – ред.) двома машинами швидкої допомоги Баткенського обласного центру сімейної медицини везуть із села Кок-Таш до Баткенської обласної об'єднаної лікарні», - йдеться у повідомленні.

У МОЗ Киргизстану уточнили, що характер травм — осколкові поранення.

МНС республіки повідомило про початок евакуації мешканців із прикордонних сіл Ак-Татир, Орто-Боз, Жака-Орук, Уч-Добо, Ак-Сай, Таш-Тумшук, Самаркандек Баткенського району і сіл Максат, Кулунду, Сада, Лейлекського району.

Офіційної інформації з боку Таджикистану поки що не надходило.

Однак ASIA Plus із посиланням на джерела повідомляє, що одна людина загинула в ході конфлікту в селі Сомоніон Таджикистану, ще одинадцять людей - 3 цивільні та 8 військовослужбовців - дістали поранення та доправлені до лікарні.

Читайте також: У Киргизстані заявили, що зірвали спробу державного перевороту

Прикордонна служба ДКНБ Киргизстану повідомляє, що з ініціативи таджицької сторони о 22:18 за місцевим часом відбулася друга телефонна розмова між директором Прикордонної служби ДКНБ Киргизстану Уларбеком Шаршеєвим і командувачем ПВ ДКНБ Таджикистану Раджабалі Рахмоналі. Йшлося знову про припинення вогню. Шаршеєв заявив, що саме таджицька сторона не припиняє вогонь, більше того, продовжує стягувати до кордону важку військову техніку та особовий склад. Як повідомляє відомство, станом на 23:00 перестрілки тривають у місцевостях Екі-Таш, Кум-Базар, Чир-Добо.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в четвер у місцевості Торт-Кочо на киргизько-таджицькому кордоні розпочалася стрілянина.

Загальна протяжність кордону між Киргизстаном і Таджикистаном становить 970 кілометрів. З них 519 кілометрів уточнено та узгоджено. Роботу міжурядової комісії, призупинену останніми роками, було відновлено після квітневого конфлікту. За підсумками її роботи узгоджено 48 кілометрів лінії кордону.

Через спірні ділянки на кордоні між Киргизстаном і Таджикистаном часто відбуваються конфлікти. Останній з них, що стався 28 квітня -1 травня, забрав життя 36 людей, з них двоє дітей. Більш як 180 дістали поранення.

Таджикистан офіційно заявив про 19 загиблих та 87 поранених громадян. Обидві держави обвинувачують одна одну в цьому конфлікті, порушено кримінальні справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-