Бойовики ІДІЛ уже п’ятий день ведуть бої з курдами, близько 160 загиблих

Бойовики ІДІЛ уже п’ятий день ведуть бої з курдами, близько 160 загиблих

Укрінформ
У Сирії курди оточили бойовиків "ІДІЛ", які п'ять днів тому взяли під контроль в’язницю Гвайран у місті Хасака та утримують там заручників, включаючи дітей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

Курдські загони, озброєні та екіпіровані США, вже п’ять днів ведуть бої проти бойовиків "ІДІЛ", які здійснили найбільшу операцію після поразки «халіфату» у 2019 році. Близько сотні джидахистів 20 січня атакували тюрму Гвайран, аби звільнити ув’язнених, серед яких було декілька тисяч колишніх бойовиків.

Читайте також: ІДІЛ взяв відповідальність за теракт в Афганістані

Внаслідок інтенсивних боїв загинули вже близько 160 осіб, серед них 45 курдів. Також повідомляється про сімох загиблих цивільних.

У понеділок близько 300 бойовиків здалися урядовим військам. Утім, у в’язниці ще обороняються кількасот джихадистів, які тримають в заручниках близько 30 осіб. Раніше повідомлялося, що у в’язниці також утримували кількасот дітей бойовиків.

ЗМІ відзначає, що курди та їхні союзники з числа сирійської опозиції очікують, що у блокованих у будівлі бойовиків закінчаться боєприпаси та продукти, і тоді вони будуть вимушені скласти зброю. Станом на вівторок курди вели з бойовиками перемовини щодо того, аби лікарі потрапили всередину в’язниці та надали допомогу пораненим. Натомість курди вимагають, аби бойовики звільнили полонених, включаючи охоронців в’язниці.

Читайте також: У Сирії підірвали в’язницю, де утримували терористів ІДІЛ

Як повідомляв Укрінформ, минулого місяця бойовики «Ісламської Держави»атакували курдське село на півночі Іраку, загинули троє цивільних і десятеро солдатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-