Сотні жертв, пів мільйона зруйнованих будинків: як постраждали Філіппіни від тайфуну «Рей»

Сотні жертв, пів мільйона зруйнованих будинків: як постраждали Філіппіни від тайфуну «Рей»

Відео
Укрінформ
Червоний Хрест оприлюднив звіт про те, що Філіппіни потребують щонайменше $22 мільйони для того, щоб відбудувати житло для 400 000 людей, які залишилися без домівок після тайфуну.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві Червоного Хреста.

Міжнародна федерація Червоного Хреста та Червоного Півмісяця (IFRC) оприлюднила результати звіту про наслідки тайфуну «Рей». У звіті йдеться, що тайфун зруйнував або пошкодив загалом 1,5 мільйони будинків – більше, ніж будь-який інший тайфун за останні десятиліття. Повідомляється також, що внаслідок катаклізму загинули близько 400 людей.

У звіті відзначається, що особливо нищівними були наслідки тайфуну для острову Сяргао, який був столицею серфінгу у країні. Як заявляє місцева влада, понад 90% будівель на острові, включаючи школи та держустанови, були серйозно пошкоджені. Також весь острів лишився без електрики.

Читайте також: Через супертайфун на Філіппінах загинули понад 400 осіб

Зазначається, що Червоний Хрест закликає міжнародну спільноту зібрати кошти для відновлення будинків та інфраструктури. Загальні втрати від тайфуну благодійна організація оцінює у щонайменше 790$ мільйонів. Червоний Хрест планує зібрати цьогоріч щонайменше 22$ мільйони для того, щоб відновити житло для 400 000 людей, що лишилося без домівок.

Як повідомляв Укрінформ, південну та центральну частини Філіппін накрив тайфун Рей.

Фото: Philippine coast guard

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-