У Південнокитайському морі розбився американський винищувач F-35

У Південнокитайському морі розбився американський винищувач F-35

Фото
Укрінформ
Американський винищувач F-35 розбився при посадці на авіаносець Carl Vinson у Південнокитайському морі, семеро моряків постраждали.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Al Jazeera.

Командування Тихоокеанського флоту США повідомило, що щонайменше сім моряків постраждали внаслідок невдалого приземлення винищувача на палубу атомного авіаносця під час навчань у Південнокитайському морі. Інцидент стався з літаком F-35C Lightning II, який здійснював регулярний виліт з авіаносця USS Carl Vinson.

«Пілот безпечно катапультувався з літака та був евакуйований військовим гелікоптером», - заявили в командуванні флоту, додавши, що зараз він у стабільному стані.

З семи постраждалих моряків трьох евакуювали до шпиталю в Манілі, столиці Філіппін. Їхній стан наразі «оцінюється як стабільний». Чотирьом іншим морякам надали первинну медичну допомогу на борту авіаносця.

Читайте також: У Південній Кореї розбився винищувач

У флоті повідомили, що розслідують причину інциденту. Про те, чи був пошкоджений авіаносець, не повідомляється.

ЗМІ зазначає, що США останнім часом проводять навчання та маневри у Південнокитайському морі, яке Пекін вважає китайськими територіальними водами. КНР також конфліктує зі своїми сусідами, включаючи Філіппіни та Малайзію, через право судноплавства у Південнокитайському морі.

Читайте також: Біля узбережжя Хайфи розбився ізраїльський військовий вертоліт: є загиблі

Як повідомляв Укрінформ, міністерство оборони Тайваню заявляло про те, що 39 китайських літаків порушили повітряний простір країни на тлі загрози вторгнення з боку Китаю.

Фото: Erik De Castro/Reuters, USNI News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-