Літні люди зможуть витратити «ковідну» тисячу на комуналку

Літні люди зможуть витратити «ковідну» тисячу на комуналку

Укрінформ
Державну програму «єПідтримка», що передбачає виплату тисячі гривень громадянам, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19, літні люди зможуть згодом використати й на оплату комунальних послуг.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав у своєму відеозверненні до громадян України, повідомляє Укрінформ.

«Ширшою і більшою стає наша програма "єПідтримка". В рамках неї, відсьогодні одну тисячу гривень від держави люди старше 60 років зможуть витрачати на купівлю ліків. Крім цього, протягом місяця ми додатково розширимо програму для літніх людей – вони матимуть можливість використання цих коштів на оплату комунальних послуг», - сказав глава держави.

Також, додав він, незабаром програма буде розповсюджуватись на громадян України віком 14-18 років. «Крім базових цілей на спорт, музеї, кіно, театри, подорожі та інше, вони зможуть витрачати гроші у сфері освіти, на освітні курси, освітні послуги», - підкреслив Зеленський.

Як повідомлялося, з 19 грудня в Україні офіційно запрацювала державна програма «єПідтримка», що передбачає виплату однієї тисячі гривень громадянам, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19. Кошти може отримати кожен громадянин України, який досяг 18 років і має в застосунку «Дія» «зелений» COVID-сертифікат вакцинації. Уряд 19 січня ухвалив рішення щодо розширення цієї програми . З 24 січня повністю вакциновані українці віком від 60 років зможуть витратити 1000 грн на ліки. Крім того, уряд також розширить дію програми на дітей віком 12-17 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-