Парламент Італії сьогодні розпочне голосування за нового президента

Парламент Італії сьогодні розпочне голосування за нового президента

Укрінформ
Сьогодні парламент Італії розпочне голосування за нового голову держави, чинний прем'єр-міністр Маріо Драгі вважається одним із фаворитів на цих виборах. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Весь процес може зайняти декілька днів. Понад 1 000 парламентарів та регіональних представників зберуться о 14:00 для проведення першого раунду таємного голосування, щоб знайти заміну чинному президенту Італії Серджіо Маттареллі.

Серед політиків Італії існує занепокоєння, що результат голосування може викликати нову політичну невизначеність у третій за величиною економіці єврозони.

Окрім Маріо Драгі, серед можливих претендентів на найвищу посаду - колишній спікер нижньої палати парламенту П'єр Фердинандо Казіні, колишній прем'єр-міністр Джуліано Амато та спікер Сенату Марія Елізабетта Альберті Каселлаті.

Читайте також: У Страсбурзі починає роботу зимова сесія ПАРЄ

Для перемоги кандидату знадобиться більшість у дві третини голосів у будь-якому з перших трьох турів голосування.

Як повідомляв Укрінформ, парламент Італії та регіональні представники розпочнуть голосування за нового президента країни 24 січня.

Колишній прем’єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі заявив, що не братиме участь у виборах президента країни, які заплановані на 24 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-