У Туреччині ліквідували пожежу на нафтопроводі

У Туреччині ліквідували пожежу на нафтопроводі

Укрінформ
Пожежу, яка виникла напередодні увечері внаслідок вибуху на нафтопроводі Кіркук – Джейхан у Туреччині, ліквідовано, тривають роботи з охолодження

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву оператора нафтопровода - компанію BOTAŞ.

«Як відомо, 18 січня 2022 року біля Нарли у районі Пазарджик провінції Кахраманмараш з невідомої причини стався вибух на 511-му кілометрі нафтопроводу Ірак-Туреччина. В результаті активних зусиль усіх наших команд пожежу було повністю ліквідовано, роботи з охолодження тривають. Нафтопровід буде введено в експлуатацію в найкоротші терміни після вжиття необхідних заходів», - поінформували в компанії BOTAŞ.

У боротьбі з пожежею брали участь команди реагування на надзвичайні ситуації компанії BOTAŞ, пожежні команди та підрозділи муніципалітету провінцій Кахраманмараш та Газіантеп, управління лісового господарства Кахраманмараша.

Як повідомляє Bloomberg, припинення роботи нафтопроводу Кіркук – Джейхан, який щодоби здійснював транспортування 450 тис. барелів нафти, спричинило зростання цін на нафту. Зокрема, нафта Brent подорожчала на 1,2% - до 88,55 доларів за барель, американська нафта зросла в ціні на 1,3% - до 86,56 доларів за барель.

Читайте також: Вибух на індійському військовому судні: щонайменше троє загиблих

Як повідомляв Укріфнорм, у вівторок, 18 січня, державний оператор нафтопроводів Туреччини Botaş припинив подачу нафти по нафтопроводу Кіркук – Джейхан після вибуху поблизу південно-східної провінції Кахраманмараш.

Іраксько-турецький нафтопровід Кіркук – Джейхан завдовжки 970 кілометрів проходить від Кіркука в Іраку до південного Джейхана в Туреччині. Раніше трубопровід зазнавав інтенсивних атак з боку терористичного угруповання «ІДІЛ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-