У Гонконзі знищать 2000 хом'яків – припускають, що тварини передають штам Дельта людині

У Гонконзі знищать 2000 хом'яків – припускають, що тварини передають штам Дельта людині

Укрінформ
У Гонконзі знищать 2000 хом'яків після того, як там виявили докази ймовірної передачі штаму коронавірусу Дельта від тварин до людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє SCMP

Влада заявила, що місцеві зоомагазини та власники хом'яків, яких купили з 22 грудня, повинні передати тварин для евтаназії.

Місцева влада наказала тимчасово призупинити імпорт цих тварин після того, як виявили докази першої можливої ​​передачі коронавірусу від тварини людині.

Чиновники також наказали всім 34 ліцензованим зоомагазинам, які продають хом’яків, припинити роботу, а близько 150 клієнтам, які відвідали магазин Little Boss у Козуей-Бей з 7 січня, піти на карантин. Власники домашніх тварин, чиї хом’яки дали позитивний результат тесту, також повинні бути ізольовані.

Читайте також: В Італії закриють останні норкові ферми

Наразі у двох людей, пов’язаних із магазином Little Boss, було підтверджено коронавірус, ще одна особа проходить тестування.

Влада Гонконгу також заявила, що всі тварини, зібрані з магазину Little Boss, будуть перевірені на хворобу, до них буде "людське" ставлення.

У світі, станом на ранок 18 січня, кількість хворих на COVID-19 становить 331 558 873. При цьому 269 090 317 осіб одужали, 5 563 790 хворих померли.

Фото: Edmond So

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-