Помер експрезидент Малі, якого відсторонила від влади хунта

Помер експрезидент Малі, якого відсторонила від влади хунта

Укрінформ
Колишній президент Малі Ібрагім Бубакар Кейта, який очолював західноафриканську країну у 2013- 2020 рр., помер у віці 76 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

Рідні експрезидента розповіли, що Кейта помер у неділю вранці у своєму будинку в Бамако, столиці Малі. Причини смерті не уточнюються.

Кейта народився 29 січня 1945 року на півдні Малі. Освіту здобув у Сенегалі та Франції, де вивчав літературу. З початку 90-х років пішов у політику - виступав проти режиму військових у Малі. З 1994-го до 2000 року був прем’єр-міністром країни.

У 2013 році він став президентом. Невдовзі після переобрання у 2018 році Кейта оголосив про боротьбу проти джихадистів, терористична діяльність яких підривала стабільність Малі.

Читайте також: У Малі хочуть відкласти перехід до демократії на п'ять років

У результаті путчу 18 серпня 2020 року декілька офіцерів збройних сил Малі змусили президента піти у відставку. Його арештували, але згодом звільнили під тиском міжнародних організацій.

Як повідомляв Укрінформ, російських найманців перекинули до міста Тімбукту на півночі Малі для навчання на базі, полишеній французькими військами у грудні 2021 року.

Фото: Claude Truong-Ngoc

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-