AstraZeneca заявляє, що третя доза її вакцини захищає проти Омікрону

AstraZeneca заявляє, що третя доза її вакцини захищає проти Омікрону

Укрінформ
Шведсько-британська фармацевтична компанія AstraZeneca заявила в четвер, що попередні дані випробування показали, що її вакцина проти COVID-19 - Vaxzevria - викликала збільшення антитіл проти штаму Омікрон та інших варіантів при введенні в якості третьої бустерної дози.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

Збільшення кількості антитіл спостерігалося у людей, які раніше вакцинувалися Vaxzevria або мРНК-препаратом (Pfizer або Moderna). У компанії заявили, що нададуть ці дані регуляторам усього світу, враховуючи гостру потребу у ревакцинаціях.

Як пише агентство, коротка заява в четвер, яка не включала конкретних даних, була першою від AstraZeneca щодо ефективності свого бустеру проти різних штамів коронавірусу.

У грудні було оприлюднено результати дослідження бустерних доз у Великій Британії. Тоді вчені заявили, що третє щеплення препаратом Vaxzevria збільшує рівень антитіл, проте ефективність бустерів вакцинами Pfizer та Moderna вища. Однак це дослідження проводили ще до поширення штаму Омікрон.

Як зазначається, Оксфордський університет та AstraZeneca минулого місяця почали працювати над вакциною саме проти штаму Омікрону.

На тлі поширення даного штаму низка країн, зокрема Україна, проводить бустерні щеплення проти коронавірусу.

Читайте також: Бустерну дозу COVID-вакцини отримали понад 56 тисяч українців

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 13 січня кількість хворих на COVID-19 становить 317 627 277 осіб. При цьому 262 893 376 осіб одужали, 5 531 118 хворих померли.

Фото: ANSA/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-