У Росії проти Telegram порушили нові справи

У Росії проти Telegram порушили нові справи

Укрінформ
Російські пристави порушили проти Telegram нові справи про примусове стягнення штрафів на загальну суму 11 млн рублів (близько 148 тис. дол) за відмову видалити заборонений у РФ контент.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

Відповідно до банку даних Федеральної служби судових приставів (ФССП), на підставі рішення Таганського суду Москви від 20 грудня минулого року щодо компанії порушено три виконавчі провадження про стягнення 5 млн, 2 млн і 4 млн рублів штрафів.

Як повідомлялося, у середині грудня минулого року Telegram повністю погасив заборгованість зі штрафів у розмірі 15 млн рублів.

Через кілька днів за боргами також розрахувалися Google та Facebook.

Найбільші інтернет-сервіси - Telegram, Google, Facebook, Twitter, TikTok, WhatsApp - неодноразово притягуються до відповідальності за відмову видаляти заборонений контент (ст. 13.41 КоАП РФ), зокрема заклики до неповнолітніх брати участь у несанкціонованих акціях. Загальна сума призначених судами штрафів з початку цього року перевищує 200 млн. рублів (2,7 млн. доларів).

В даний час на підставі постанов судів, що набрали чинності і передано до ФССП, крім Telegram ведуться справи про стягнення штрафів з Twitter - на суму 34,7 млн ​​рублів (466 тис. доларів).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-