Токаєв затвердив новий уряд Казахстану

Токаєв затвердив новий уряд Казахстану

Укрінформ
Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв сьогодні затвердив склад нового уряду країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт президента Казахстану.

Першим віце-прем'єром країни став Роман Скляр, міністром енергетики - Болат Акчулаков.

"Призначити Тлеуберді Мухтара Бескенули заступником прем'єр-міністра – міністром закордонних справ Республіки Казахстан, Бектанова Мурата Карибайовича – міністром оборони Республіки Казахстан, Тургумбаєва Єрлана Заманбековича – міністром внутрішніх справ Республіки Казахстан", – йдеться в указі Токаєва.

Як повідомляв Укрінформ, мітинги проти стрімкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися у Казахстані 2 січня у Жанаозені (місто у Мангістауській області на заході країни). Вони переросли у масові протести попри те, що уряд склав свої повноваження, а також було оголошено зниження цін на газ.

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та її союзників до Казахстану.

11 січня президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив про завершення в країні військової місії Організації договору колективної безпеки. За його словами, війська ОДКБ будуть виведені впродовж 10 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-