В Ефіопії бойовий дрон убив 17 осіб

В Ефіопії бойовий дрон убив 17 осіб

Укрінформ
В ефіопському регіоні Тиграй від атаки з дрона загинули 17 цивільних в день, коли прем’єр-міністр Ахмед Абій спілкувався з президентом Сполучених Штатів Джо Байденом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Повідомляється, що, за повідомленням місцевої адміністрації, у понеділок від атаки з дрона поблизу селища Май Цебрі загинули 17 людей, серед них – жінки. Також цю інформацію журналістам підтвердили очевидці. Речник ефіопського уряду та міністерство оборони країни не відповіли на запит журналістів прокоментувати цей інцидент.

ЗМІ відзначає, що такі атаки трапляються часто останнім часом, оскільки урядові війська намагаються вибити повстанців з регіону Тиграй. Зазначається, що цей останній удар відбувся в той самий день, коли прем’єр-міністр Ефіопії в телефонній розмові пообіцяв Байдену уникати атак проти цивільних та піти на діалог з повстанцями. Також повідомляється, що Байден закликав Абія звільнити людей, які були заарештовані після проголошення у країні надзвичайного стану. Відомо, що серед затриманих є також журналісти, наприклад, кореспондент AP Амір Аман Кіяро.

Як повідомляв Укрінформ, в Ефіопії авіаудар, який завдали урядові війська у регіоні Тиграй, контрольованому повстанцями, вбив 56 людей та поранив щонайменше 30 у таборі для внутрішньо переміщених.

Фото: UNICEF

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-