В Ефіопії від авіаудару урядових військ загинули понад 50 осіб

В Ефіопії від авіаудару урядових військ загинули понад 50 осіб

Укрінформ
В Ефіопії внаслідок авіаудару, який завдали урядові війська у регіоні Тиграй, контрольованому повстанцями, 56 людей загинули та щонайменше 30 поранені у таборі для внутрішньо переміщених осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на очевидців.

Повідомляється, що авіаудар був завданий по табору біженців у місті Дедебіт на північному заході країни поблизу з кордоном з Еритреєю.

«Мені розповіли, що бомби впали близько опівночі. Було дуже темно і ніхто не міг утекти», - заявили журналістам співробітники гуманітарної місії. Вони також додали, що у таборі було багато жінок, дітей та людей похилого віку.

ЗМІ відзначає, що кількість жертв підтвердили і у місцевій адміністрації повстанців. Повідомляється, що речник ефіопської армії полковник Гетнет Адане та речник уряду Легессе Тулу не прокоментували цей інцидент журналістам. Раніше уряд заперечував будь-які жертви серед цивільних внаслідок бойових дій проти повстанців з Тиграю.

Повідомляється, що з 18-го жовтня, коли ефіопська армія завдала перший авіаудар по повстанцях, загинули щонайменше 146 людей і 213 було поранено, згідно зі статистикою гуманітарних місій міжнародних організацій. Зазначається, що війна у регіоні триває з листопада 2020 року.

Як повідомляв Укрінформ, раніше речник ефіопського уряду Тулу Легессе заявив, що армія Ефіопії не входитиме у регіон Тиграй, контрольований повстанцями.

Фото: Getty images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-