Екслідерці М'янми дали чотири роки в’язниці за одним з 11 обвинувачень

Екслідерці М'янми дали чотири роки в’язниці за одним з 11 обвинувачень

Укрінформ
Суд у М'янмі засудив колишню лідерку країни Аун Сан Су Чжі до чотирьох років позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на обізнане джерело.

Як зазначається, суд засудив Су Чжі за порушення експортно-імпортного законодавства через зберігання неліцензованих рацій та пристроїв для глушіння сигналу. Її також засудили за іншим звинуваченням у порушенні закону про ліквідацію стихійних лих, пов’язаного з правилами щодо коронавірусу, повідомило джерело.

Вирок був винесений у рамках частини судового процесу, за підсумками якого Аун Сан Су Чжі загрожує кілька десятків років ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого військові у М'янмі відсторонили від влади цивільне керівництво держави та оголосили надзвичайний стан. Вони обґрунтували свої дії заявами про маніпуляції на парламентських виборах у листопаді.

Керівник правлячої партії М'янми "Національна ліга за демократію", очільниця МЗС та фактичний лідер країни Аун Сан Су Чжі та президент Він М'їн були заарештовані.

Раніше 6 грудня суд засудив Су Чжі до чотирьох років ув’язнення за підбурювання до інакомислення та порушення законів про надзвичайний стан. Йдеться про вирок за першим з 11 висунутих обвинувачень.

Однак після цього хунта М'янми частково помилувала її. Термін позбавлення волі Аун Сан Су Чжі був зменшений до двох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-