Іран ввів санкції проти пів сотні американців через убивство Сулеймані

Іран ввів санкції проти пів сотні американців через убивство Сулеймані

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Ірану запровадило санкції проти 51 громадянина США за підозрою у причетності до вбивства генерала Касема Сулеймані.

Про це повідомляє Сіньхуа з посиланням на МЗС Ірану, передає Укрінформ.

Як зазначається, оновлений список осіб, які потрапили під санкції, включає, зокрема, голову Об'єднаного комітету начальників штабів Марка Міллі та колишнього радника з національної безпеки Роберта О'Браєна.

"Зазначені у списку особи брали участь у прийнятті рішень, організації, фінансуванні та вчиненні терористичного акту (вбивства К. Сулеймані) або ж шляхом підтримки цього кричущого теракту виправдовували тероризм, що є загрозою міжнародному миру та безпеці", - зазначають у МЗС Ірану.

У міністерстві також нагадали, що раніше до списку санкцій з аналогічної причини потрапили експрезидент США Трамп і колишній держсекретар Помпео.

Як повідомлялося, у ніч проти 3 січня 2020 року військові США влаштували ракетний обстріл неподалік міжнародного аеропорту Багдада. В результаті було знищено командира елітного підрозділу "Ель-Кудс" Корпусу вартових ісламської революції Касема Сулеймані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-