У Китаї стався землетрус магнітудою 6,9

У Китаї стався землетрус магнітудою 6,9

Укрінформ
Землетрус магнітудою 6,9 стався у суботу в Меньюань-Хуейському автономному повіті Хайбей-Тибетського автономного округу в провінції Цинхай у Північно-Західному Китаї.

Про це повідомив Китайський центр сейсмологічних мереж, передає Укрінформ із посиланням на Сіньхуа.

Зазначається, що землетрус зафіксували о 1:45 суботи за пекінським часом.

Епіцентр землетрусу перебував у точці з координатами 37,77 градуса північної широти та 101,26 градуса східної довготи. Гіпоцентр залягав на глибині 10 км. Підземні поштовхи сильно відчувалися у місті Сінін (адм. центр вищезгаданої провінції).

На відстані 5 км від епіцентру знаходяться п'ять сіл. За підсумками попереднього розслідування, повідомлень про жертв та постраждалих, а також про обвалення будинків поки що не надходило. До постраждалого району було відправлено рятувальний загін, повідомив заступник голови комітету з управління надзвичайними ситуаціями провінції Цінхай Го Юн.

Провінційний комітет з управління надзвичайними ситуаціями (НС) оголосив другий рівень екстреного реагування на НС. У Китаї прийнято чотирирівневу систему реагування на НС, де перший рівень є найвищим.

Компанія China Railway Lanzhou Group Co., Ltd. повідомила, що рух поїздів на деяких ділянках високошвидкісної залізничної лінії Ланьчжоу-Сіньцзян було припинено, оскільки кілька тунелів на цьому маршруті було пошкоджено внаслідок землетрусу.

Провінція Ганьсу, що межує з провінцією Цинхай, також оголосила третій рівень екстреного реагування на НС і направила 90 пожежників у постраждалі райони для проведення рятувальних робіт, повідомили у провінційному штабі з ліквідації наслідків землетрусу.

Як повідомляв Укрінформ, 2 січня у китайському місті Ліцзян провінції Юньнань стався землетрус магнітудою 5,5, внаслідок чого постраждало 22 людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-