У Штатах повідомили про пік госпіталізацій дітей з COVID-19

У Штатах повідомили про пік госпіталізацій дітей з COVID-19

Укрінформ
Кількість госпіталізацій у США дітей віком до 5 років з COVID-19 за останні тижні зросла до найвищого рівня з початку пандемії.

Про це в п'ятницю, 7 січня, повідомили в Центрі з контролю та профілактики захворювань США (CDC), пише The Associated Press.

"Тривожна тенденція засвідчує необхідність щеплення", - сказала Рошель Валенскі, директор Центру контролю та профілактики захворювань.

Вона відзначила, що із середини грудня, коли варіант Омікрон швидко поширився по всій країні, рівень госпіталізації дітей стрімко зріс.

Зокрема, згідно з даними CDC, які були отримані з-понад 250 лікарень у 14 штатах, рівень госпіталізованих дітей віком від 5 до 17 років становить приблизно 1 на 100 000.

"Загалом рівень госпіталізацій у педіатрії найвищий у порівнянні з будь-яким попереднім етапом пандемії", - сказала Валенскі.

Вона відзначила, що не більше 50% дітей віком від 12 до 18 років і тільки 16% дітей віком від 5 до 11 років повністю вакциновані.

Тенденція до зростання госпіталізації серед дітей зумовлена ​​високим рівнем госпіталізацій у п'яти штатах: Джорджії, Коннектикуті, Теннессі, Каліфорнії та Орегоні з найбільшим зростанням у Джорджії, повідомляє CDC.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-