Німеччина закликала до пошуку мирного вирішення ситуації в Казахстані

Німеччина закликала до пошуку мирного вирішення ситуації в Казахстані

Укрінформ
Федеральний уряд уважно спостерігає за ескалацією в Казахстані та закликає усіх учасників до стриманості та пошуку мирного вирішення ситуації.

Про це, як повідомляє кореспондент Укрінформу, заявила речниця федерального уряду Крістіане Гоффманн.

Федеральний уряд уважно спостерігає за розвитком подій в Казахстані та непокоїться через випадки насильства. Берлін закликає усіх акторів до стриманості та деескалації ситуації.

«Ми переконані, що насильство ніколи не може бути адекватною відповіддю», - підкреслила речниця.

Що стосується відправлення російських військових до Казахстану, то в Німеччині взяли це до уваги та «сподіваються, що всі причетні будуть нести відповідальність за свої дії» та прагнутимуть до ненасильницького вирішення.

Гоффманн також нагадала що ОБСЄ запропонувало свою допомогу у проведенні політичних реформ у Казахстані, що є правильним шляхом.

Речник МЗС Крістофер Бургер, коментуючи повідомлення про нібито наказ президента Токаєва стріляти, також заявив, що використання насильства, смертельної зброї проти цивільних осіб, застосування військових є останнім засобом розв'язання проблем. Уряд несе відповідальність за життя людей – як цивільного населення, так і військових, зазначив дипломат.

Федеральний уряд засудив недавнє загострення ситуації з боку уряду в Казахстані. «Той, хто дозволяє без попередження розстрілювати демонстрантів, щоб убити їх, вийшов із кола цивілізованих держав», – заявив федеральний міністр юстиції ФРН Марко Бушман.

За останніми повідомленнями, в Казахстані загинули щонайменше 26 цивільних і 18 представників силових структур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-