Австрія закликала забезпечити свободу зібрань в Казахстані

Австрія закликала забезпечити свободу зібрань в Казахстані

Укрінформ
Австрія закликає усі сторони у Казахстані утримуватися від подальшого насильства та забезпечити ненасильницькі мирні зібрання.

Як передає Укрінформ, про це заявив на своїй сторінці у Твіттері міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг.

"Я закликаю усі сторони у Казахстані діяти стримано та утримуватися від подальшого насильства. Право на мирні зібрання має завжди поважатися", - заявив очільник МЗС Австрії.

Він додав, що демонстрації "мають залишатися ненасильницькими".

Як повідомляв Укрінформ, мітинги проти стрімкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися у Казахстані 2 січня у Жанаозені (місто в Мангістауській області, на заході країни). Вони переросли в масові протести, попри те, що уряд склав свої повноваження, а також було оголошено про зниження цін на газ.

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та її союзників до Казахстану.

У найбільшому місті Казахстану Алмати, де тривають масові акції протесту, загинули щонайменше 30 людей.

Заступниця міністра охорони здоров'я Ажар Ґініят повідомила, що понад 1 000 людей постраждали внаслідок масових протестів у Казахстані, близько 400 було госпіталізовано.

На всій території Казахстану запроваджено режим надзвичайного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-