Вірменія направила до Казахстану сотню військових

Вірменія направила до Казахстану сотню військових

Фото
Укрінформ
Збройні сили Вірменії направили до Казахстану 100 військовослужбовців у складі миротворчих сил Організації Договору колективної безпеки.

Як передає Укрінформ із посиланням на Новини Вірменії, про це повідомили у пресслужбі Міноборони країни.

Миротворчий підрозділ ЗС Вірменії виконуватиме функцію з охорони об'єктів та інфраструктури стратегічного значення.

Як повідомляв Укрінформ, мітинги проти стрімкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися в Казахстані 2 січня у Жанаозені (місто в Мангістауській області, на заході Казахстану). Вони переросли в масові протести попри те, що уряд склав свої повноваження, а також було оголошено про зниження цін на газ.

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та її союзників до Казахстану.

У найбільшому місті Казахстану Алмати, де тривають масові акції протесту, загинули щонайменше 30 людей.

Заступниця міністра охорони здоров'я Ажар Ґініят повідомила, що понад 1 000 людей постраждали внаслідок масових протестів у Казахстані, близько 400 було госпіталізовано.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що в місті Алмати ситуація стабілізувалася, проте терористи, як і раніше, завдають збитків державі та приватному майну, тому він наказав відкривати вогонь на ураження без попередження.

У Киргизстані сьогодні, 7 січня, вирішили відправити до Казахстану 150 своїх військовослужбовців у складі ОДКБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-