Місію ОДКБ у Казахстані очолив російський генерал, який організовував захоплення Криму

Місію ОДКБ у Казахстані очолив російський генерал, який організовував захоплення Криму

Укрінформ
Військовий контингент країн-учасниць Організації договору про колективну безпеку, направлений до Казахстану, очолив російський генерал Андрій Сердюков, який у 2014 році організовував військову операцію із захоплення АРК Крим.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Интерфакс.

«Керувати миротворцями ОДКБ у Казахстані буде командувач Повітряно-десантних військ ЗС Росії, генерал-полковник Андрій Сердюков», - повідомив представник Міноборони Росії Ігор Конашенков.

Раніше, в 2014 році, Сердюков брав активну участь у захопленні українського Криму, на той момент він був начальником штабу та першим заступником командувача військ Південного військового округу РФ. Російські ЗМІ повідомляли, що саме Сердюков організовував та очолював «спеціальну операцію» в Криму.

Як повідомлялося, напередодні на всій території Казахстану було запроваджено режим надзвичайного стану.

Раніше президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що в місті Алмати ситуація стабілізувалася, проте терористи, як і раніше, завдають шкоди державі та приватному майну, тому він наказав відкривати вогонь на ураження без попередження.

Мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися в Казахстані 2 січня в Жанаозені (місто в Мангістауській області, на заході країни). Вони переросли в масові протести, попри те, що уряд пішов у відставку, а також було оголошено про зниження цін на газ.

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та її союзників до Казахстану.

У найбільшому місті Казахстану Алмати, де тривають масові акції протесту, загинули щонайменше 30 осіб.

Заступниця міністра охорони здоров'я Ажар Гініят повідомила, що більш як 1000 осіб постраждали внаслідок масових протестів у Казахстані, близько 400 були госпіталізовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-