Киргизстан із другої спроби схвалив відправку військових до Казахстану

Киргизстан із другої спроби схвалив відправку військових до Казахстану

Укрінформ
Парламент Киргизстану з другої спроби дав згоду на відправку військовослужбовців до Казахстану за лінією Організації договору про колективну безпеку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє телеграм-канал новинного порталу ORDA.

Проте люди в Бішкеку виступили проти такого рішення, зібравшись на акцію протесту з плакатами, на яких написано: «ОДКБ – це фейк, ОДКБ – це Росія. Росія – агресор. Руки геть від Казахстану!».

Згідно з 24.kg, у Державному комітеті національної безпеки заявили, що Киргизстан має намір направити до Казахстану 150 військовослужбовців, а також 8 одиниць бронетехніки та 11 автомобілів.

Мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися в Казахстані 2 січня в Жанаозені (місто в Мангістауській області, на заході Казахстану). Вони переросли в масові протести, попри те, що уряд пішов у відставку, а також було оголошено про зниження цін на газ.

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та її союзників до Казахстану.

У найбільшому місті Казахстану Алмати, де тривають масові акції протесту, загинули щонайменше 30 осіб.

Заступник міністра охорони здоров'я Ажар Гініят повідомила, що понад 1000 осіб постраждали внаслідок масових протестів у Казахстані, близько 400 були госпіталізовані.

Фото: ORDA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-